Spierdesign

In 1974 begint Raymond Spier zijn loopbaan als zelfstandig beeldend kunstenaar. In het jaar erna besluit hij zijn eigen beelden in brons af te gieten bij de bronsgieterij van Ingrid Rollema te Scheveningen.
In het door hem zelf gegoten werk valt al spoedig zijn technisch inzicht en kwaliteitsgerichte aanpak op. Hierdoor komen er steeds vaker verzoeken van derden om ook gietwerk en rubbermallen voor hen te willen verzorgen.

Rond 1987 houdt de Scheveningse bronsgieterij op te bestaan. Hij kan dan geen alternatief vinden dat aan zijn persoonlijke en kritische maatstaven voldoet.
Daarom richt hij in oktober 1989 zijn eigen atelier en bronsgieterij Studio LEMAREZ (300m²) op in Ridderkerk-Rijsoord.

Naast het maken van bronzen sculpturen heeft Raymond in de afgelopen jaren ook verlichtingsobjecten, meubel- en deurbeslag ontworpen.
Hierdoor is hij zich meer gaan verdiepen in meubeldesign en in tafels in het bijzonder.
Hij komt er dan achter dat tafelpoten vaak weinig ‘spannend’ zijn.
Ook de verbindingen en daardoor de duurzaamheid kunnen volgens hem beter. Zo is het merk SPIERDESIGN ontstaan in nauwe samenwerking met zijn oudste zoon Marvin Spier.

Naast zijn fascinatie voor organische vormen en structuren als inspiratiebron leidde dit tot het ontwerpen van een ’tafellijn’.
Deze collectie tafels getuigt van een gedegen ambachtelijk vakmanschap. Aan materiaal en kwaliteit zijn geen concessies gedaan.
Vanuit de jarenlange ervaring met glas, natuursteen, het gieten en bewerken van non-ferro metalen en sinds enige jaren ook met hout, kan met recht gezegd worden dat de tafels duurzaam en uniek zijn.

Met hartelijke groet,

Raymond.

 

Translate »